Bismi hi Te ala


  85.Suretu El Buruxh

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  85.Suretu El Buruxh

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:53

  85.Suretu El Buruxh

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Pasha qiellin me plot yje,
  2. Pasha ditën e premtuar,
  3. Pasha atë që dëshmon dhe atë që dëshmohet!
  4. Mallkuar qofshin ata të zotët e hendeqeve,
  5. Të zjarrit më plot lëndë djegëse,
  6. Kur ata rrinin ulur rreth tij,
  7. Dhe dëshmonin atë që bënin me besimtarët.
  8. E nuk patën pse t’i urrejë, përveç që e besuan All-llahun, ngadhënjyesin, të lavdëruarin,
  9. Të cilit i takon sundimi i qiejve e i tokës;, e All-llahu është dëshmitar i çdo sendi.
  10. Është i sigurt se ata që i sprovuan besimtarët dhe besimtaret dhe nuk u penduan; ata kanë dënimin e Xhehennemit dhe dënimin e djegies.
  11. Ata që besuan dhe bënë vepra të mira, ata kanë Xhennete nën të cilët burojnë lumenj. e ai është suksesi më i madh.
  12. Është e vërtetë se goditja e Zotit tënd është e fortë.
  13. Në të vërtetë, Ai është që e fillon (krijimin) dhe e rikthen.
  14. Ai është që falë mëkatet, është i dashur.
  15. Është i zoti i Arshit, të madhëruar!
  16. E punon atë që dëshiron.
  17. A të ka ardhur ty lajmi i ushtrive,
  18. Të faraonit dhe të Thmeudit?
  19. Por, këta që mohuan (idhujtarët), vazhdojnë me gënjeshtër.
  20. Po All-llahu ata i ka rrethuar (nuk mund t’i shpëtojnë)!
  21. Përkundrazi, (ata që gënjejnë), ai është Kur’an i famshëm.
  22. Në një pllakë të ruajtur mirë (në Levhi Mahfudhë).


   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:55