Bismi hi Te ala


  87.Suretu El A'la

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  87.Suretu El A'la

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:51

  87.Suretu El A'la

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Madhëroje emrin e Zotin tënd të Lartë!
  2. I cili krijoi dhe përsosi,
  3. Dhe i cili përcaktoi e orientoi,
  4. Dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës;
  5. E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.
  6. Ne do të lexojmë ty e nuk do të harrosh (Kur’anin).
  7. Përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai e di të haptën e të fshehtën.
  8. Dhe Ne do ta lehtësojmë ty më të lehtën.
  9. Pra këshillo aty ku këshilla bën dobi.
  10. Do të këshillohet ai që ka frikë,
  11. Ndërsa do të shmanget më i keqi,
  12. I cili do të hyjë në zjarrin e madh.
  13. Pastaj nuk do të vdesë në të, por as nuk do të jetojë.
  14. Ka shpëtuar ai që është patruar.
  15. Që e përkujton emrin e Zotit të vet dhe falet.
  16. Po ju i jepni përparësi jetës së dunjasë,
  17. Ndërsa ahireti (amshimi) është më i mirë dhe e përjetshëm.
  18. Vërtet kjo ishte në broshurat e lashta:
  19. në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:54