Bismi hi Te ala


  84.Suretu El Inshikak

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  84.Suretu El Inshikak

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:54

  84.Suretu El Inshikak

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Kur të pëlcet qielli.
  2. T’i bindet urdhërit të Zotit të vet, ashtu si takoi.
  3. Dhe kur toka të shtrihet në gjerësinë e saj.
  4. E të nxjerr çka ka brenda e të çlirohet,
  5. Dhe t’i bindet Zotit të saj, ashtu si takoi.
  6. O ti njeri, vërtet ti përpiqesh me një përpjekje të madhe që çon te Zoti yt, e atë (përpjekje) do ta gjesh.
  7. E përsa i përket atij që libri i vet i jepet nga e djathta,
  8. Ai do të llogaritet me një llogari të lehtë,
  9. Do të kthehet te familja e vet i gëzuar.
  10. E përsa i përket atij që libri i vet i jepet pas shpinës,
  11. Ai do t’i ndjellë vetes shkatërrim,
  12. Dhe do të hyjë në zjarr të ndezur fort.
  13. Ai ka qenë i gëzuar në familjen e vet,
  14. Dhe ka menduar se nuk ka për t’u kthyer.
  15. Po, se, vërtet Zoti i tij gjithnjë e ka parë atë.
  16. Betohem në kuqërrimin e horizontit pas perëndimit,
  17. Dhe në natën dhe çka ajo tubon,
  18. Dhe në hënën kur ajo është e plotë.
  19. Ju patjetër do të përjetoni gjendje pas gjendjeje.
  20. E, çka kanë ata që nuk besojnë?
  21. Dhe kur u lexohet atyre Kur’ani, nuk përulen (nuk bien në sexhde)?
  22. Përkundrazi, ata që nuk besuan edhe përgënjeshtrojnë?
  23. E All-llahu e di më së miri se çka mbajnë fshehtë ata!
  24. Lajmëroji, pra me një dënim të dhembshëm.
  25. Me përjashtim të atyre që besuan e bënë vepra të mira, të cilët kanë shpërblim të vazhdueshëm!

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 3:19