Bismi hi Te ala


  76.Suretu El Insan

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  76.Suretu El Insan

  Mesazh nga SHEBBIR prej Mon 26 Oct 2009 - 0:08

  76.Suretu El Insan

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Vërtetë ka kaluar një periudhë kohore, që njeriu nuk ekzistonnte fare si një diçka i përmendur.
  2. Ne e krijuam prej një uji të bashkëdyzuar për të sprovuar atë, andaj e bëmë të dëgjojë e të shohë.
  3. Ne e udhëzuam atë në rrugën të drejtë, e ai do të jetë: mirënjohës ose përbuzës.
  4. Ne për jobesimtërët kemi përgatitur zinxhirë, pranga e zjarr.
  5. S’ka dyshim se të devotshmit do të pijnë nga gota që përziejra brenda saj është nga kafuri (aromatik).
  6. Është një burim prej të cilit pijnë robërit e All-llahut dhe e bartin atë ku të duan.
  7. Ata janë që zbatojnë premtimet e tyre dhe i frikësohen një dite dëmi i së cilës ka përmasa të mëdha.
  8. Ata janë që për hir të Tij u japin ushqim të varvfërve, jetimmëve dhe të zënëve robër.
  9. Ne po ju ushqejmë vetëm për hir të All-llahut dhe prej jush nuk kërkojmë ndonjë shpërblim e as falënderim.
  10. Ne i frikësohemi (dënimit) Zotit tonë në një ditë që fytyrat i bën të zymta dhe është sshumë vështirë.
  11. Po All-llahu i ruajti ata prej sherrit të asaj dite dhe u dhuroi shkëlqim në fytyra e gëzim të madh.
  12. Dhe për shkak se ata duran, i shpërbleu me Xhennet dhe me petka mëndafshi.
  13. Aty janë të mbështetur në koltukë dh aty nk shohin as diell (vapë) e as të ftohtë.
  14. Hijet e tyre (të pemëve) janë afër mbi ta dhe kalaveshët e pemëve janë të qaur shumë afër.
  15. Dhe atyre u bëhet shërbim me enë dhe me gota të tejdukshme.
  16. Të tejdukshme nga argjenti që ata (shërbëtorët) i përcaktuan të jenë sa duhet (të mëdha o të vogla).
  17. Dhe u jepet të pijnë aty gota të verës të përzier zenxhebilë (bimë aromatike).
  18. (nga) burimi aty që queht selsebil (i lehtë në të pimë).
  19. Dhe atyre u sillen për shërbim djelmosha që përherë janë të tillë sa që kur t’i kundrosh të duken si margairtarë të dërdhur.
  20. Dhe kur të shikosh sty, sheh begati të mëdha e zotërim (pronë, pauri) të madh.
  21. Kanë të veshura petka mëndafshi të hollë e të gjelbër (atllas) dhe të mëndafshit të trashë (brokat); janë të stoliur me bylyzykë të argjentë dhe Zoti i tyre ujep të pijnë pije të pastër.
  22. Ky është shpërblimi juaji, sepse angazhimi juaji ka qenë i pranishëm.
  23. Ne të shpallëm ty Kur’anin në intervale (pjesë-pjesë).
  24. Andaj ti bëhu i durueshëm deri në vendimin e Zotit tënd e mos dëgjo as mëkatarë, as jobesimtarë.
  25. Adhuroje Zotin tënd mëngjes e mbrëmje.
  26. Dhe falu për hirë të Tij në një kohë të natës, mandej adhuroje Atë edhe natën më gjatë.
  27. Vërtet, ata (idhujtarët) e duan shumë këtë jetë dhe e zënë asgjë ditën e rëndë që i pret.
  28. Ne i krijuam ata dhe Ne e përsosëm krijimin e tyre, e sikur të duam, Ne i zhdukim ata e sjellim të tjerë më të mirë se ata.
  29. Vërtet, këto janë një këshillë, e kush do e merr rrugën që e çon te Zoti i tij.
  30. Po ju nuk mund të doni gjë, pos nëse do All-llahu, e All-llahu është shumë i dijshëm, shumë i urtë.
  31. Ai atë që do, e shtie në mëshirën e Vet, kurse për zullumqarët ka përgatitur dënim të dhembshëm.

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:54