Bismi hi Te ala


  82.Suretu El Infitar

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  82.Suretu El Infitar

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:57

  82.Suretu El Infitar

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. E kur të çahet qielli.
  2. Dhe kur të shkapërderdhen yjet.
  3. Dhe kur të përzihen detet.
  4. Dhe kur të trazohen varret.
  5. Atëbotë secili njeri e din se çka punuar dhe çka ka lënë prapa!
  6. O ti njeri po ç’të mashtroi ty kundrejt Zotit tënd që është bujar e i urtë?
  7. I cili të krijoi, të përsosi dhe të drejtoi.
  8. Të formësoi në formën që Ai dëshiroi!
  9. Jo, nuk është ashtu. Ju përgënjeshtroni ditën e përgjegjësisë.
  10. Kurse ndaj jush janë përcjellësit!
  11. Janë shkrues të ndershëm te All-llahu.
  12. Ata e dinë se çka punoni.
  13. E s’ka dyshim se të mirët janë në kënaqësinë e përjetimeve (në Xhennet).
  14. Dhe se mëkatarët janë në Xhehennem.
  15. Aty futen ata ditën e gjykimit (të cilën nuk e besonin).
  16. Dhe nuk kanë të larguar prej tij.
  17. E ç’të mësoi ty se ç’është dita e gjykimit?
  18. Përsëri, ç’të mësoi ty se ç’është dita e gjykimit?
  19. Është dita kur askush, askujt nuk do të mund t’i ndihmojë asgjë; atë ditë e tërë çështja i takon vetëm All-llahut!

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 3:55