Bismi hi Te ala


  88.Suretu El Gashije

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  88.Suretu El Gashije

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 22:50

  88.Suretu El Gashije

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. A të erdhi ty lajmi për belanë që kaplon (kijameti)?
  2. Atë ditë sheh fytyra të përulura,
  3. Të lodhura e të rraskapitura (nga mundimi).
  4. Ato hyjnë në zjarrin të ndezur fort,
  5. U jepet të pijnë prej një kroi të valë.
  6. Ata kanë ushqim tjetër pos një barishte me ferra helmuese.
  7. Që as nuk jep fuqi, as nuk largon uri.
  8. Atë ditë dheh fytyra të ndritshme,
  9. Të kënaqura për veprimet e veta,
  10. Në Xhennet të shkallës së lartë,
  11. Aty nuk dëgjojnë fjalë të pakëndshme,
  12. Aty ka kroje që rrjedhin,
  13. Aty kanë shtretër të lartë,
  15. Edhe jastekë të renduar për mbështetje,
  16. Edhe qilima të shtruar.
  17. A nuk i shikojnë devet se si janë krijuar?
  18. Edhe qiellin se si është ngritur lart!
  19. Edhe kodrat se si janë venduar!
  20. Edhe tokën se si është shtruar!
  21. E ti pra, këshillo, se je vetëm përkujtues,
  22. Ti ndaj tyre nuk je mbizotërues!
  23. Përveç atij zbrapset e nuk beson,
  24. All-llahu atë me vuajtje e dënon.
  25. Vetëm te Ne kthimin e kanë.
  26. Dhe vetëm detyrë Jona është llogaira e tyre.

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 3:15