Bismi hi Te ala


  90.Suretu El Beled

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  90.Suretu El Beled

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 1:34

  90.Suretu El Beled

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Betohem në këtë qytet!
  2. E ti je që gjendesh në këtë qytet!
  3. Betohem në prindin dhe në atë që lind prej tij!
  4. Vërtet, Ne e krijuam njeriun në vështirësi të njëpasnjëshme.
  5. A mendon ai, se atë nuk mund ta mposhtë askush?
  6. E thotë: “Unë kam shpenzuar shumë pasuri!”
  7. A mendon ai se atë askush nuk e ka parë?
  8. A nuk i dhamë Ne atij dy sy?
  9. Edhe gjuhë e dy buzë?
  10. Dhe i sqaruam atij për të dy rrugët.
  11. E ai nuk u hodh në përpjetëzen (rrugë e vështirë - qafëmalit).
  12. E ç’gjë të mësoi ty se ç’është Akabe (rruga e vështirë)?
  13. Është lirimi i një skllavi,
  14. Ose dhënia e ushqimit në kohën kur mbretëron uria:
  15. Ndonjë jetimi që është i afërt,
  16. Ose ndonjë të varfëri që e ka molisur varfëria.
  17. E pastaj të bëhej prej atyre që besuan, që këshilluan njëri-tjetrin për durim dhe që këshillluan për mëshirë (për ndihmë).
  18. Të tillët janë të zotët e anës së djathtë.
  19. Ndërsa ata që nuk i besuan argumentet Tona, ata jaanë të të majtës.
  20. Kundër tyre është zjarri i mbyllur.

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 3:06