Bismi hi Te ala


  91.Suretu Esh Shems

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  91.Suretu Esh Shems

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 1:33

  91.Suretu Esh Shems

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Pasha diellin dhe dritën e tij!
  2. Pasha hënën kur vjen pas tij!
  3. Pasha ditën kur ai (dielli) e shndrit!
  4. Pasha natën kur ajo e mbulon atë (dritën e diellit)!
  5. Pasha qiellin dhe Atë që e ndërtoi atë!
  6. Pasha tokën dhe Atë që e shtriu atë (e sheshoi)!
  7. Pasha njeriun dhe Atë që e krijoi atë!
  8. Dhe ia mësoi se cilat janë të këqijat dhe të mirat e tij.
  9. Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten.
  10. E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.
  11. Themudi përgënjeshtroi për shkak të arrogancës së vet.
  12. Kur më i keqi i tyre u ngrit me të shpejtë.
  13. e Pejgamberi atyre u pat thënë: “Kinie kujdes devenë e All-llahut dhe ndaj pengimit të saj që të pijë ujë.
  14. Ata nuk i besuan atij dhe atë (devenë) e therrën dhe Zoti i tyre për shkak të mëkatit të tyre ua rreshtoi ndëshkimet dhe i rrafshoi,
  15. Duke mos iu frikësuar prapavisë së atij (ndëshkimi).

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:54