Bismi hi Te ala


  92.Suretu El Lejl

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  92.Suretu El Lejl

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 1:32

  92.Suretu El Lejl
  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Pasha natën që me errësirë mbulon gjithësinë!
  2. Pasha ditën kur ajo shkrepëtin!
  3. Pasha Atë që krijoi mashkullin e femrën!
  4. Vërtet, veprimi juaj është i lloj-llojtë.
  5. E sa i përket atij që jep dhe ruhet,
  6. Dhe vërteton bindshëm për më të mirën,
  7. Ne do ta përgatisim atë për më të lehtën.
  8. E sa i përket atij që bën koprraci dhe ndien veten të pavarur (nga Zoti),
  9. Dhe që mohon atë më të mirën,
  10. Ne do ta përgatisim për më të vështirën.
  11. E pasuria e tij nuk do t’i bëjë dobi, kur ai të zhduket.
  12. Detyrë e jonë është vetëm të udhëzojmë.
  13. Dhe vetëm e Jona është bota tjetër si dhe kjo.
  14. Unë ua kam tërhequr vërejtjen për zjarrin të ndezur fort.
  15. Që aty nuk hyn tjëtërkush, pos atij që është më i prishuri.
  16. I cili përgënjeshtroi dhe u zmbraps.
  17. Ndërsa ai që është më i devotshëm do të jetë larg tij.
  18. Ai që e jep pasurinë e vet e pastrohet,
  19. E jo për ta shpërblyer ndokë që i ka bërë mirë më parë.
  20. Por vetëm për të fituar kënaqësinë e Zotit të vet, më të lartit,
  21. Për Zotin, ai do të gëzojë atë kënaqësi!

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:54