Bismi hi Te ala


  96.Suretu El 'Alak

  Share
  avatar
  SHEBBIR

  Broj komentara : 1409
  Mjesto : Dunja
  Registration date : 08/11/2008

  96.Suretu El 'Alak

  Mesazh nga SHEBBIR prej Sun 25 Oct 2009 - 1:28

  96.Suretu El 'Alak

  Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

  1. Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi.
  2. Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.
  3. Lexo për Zotin tënd Bujar!
  4. Është Ai që ua mësoi pendën.
  5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
  6. Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufintë,
  7. Për shkak se e ndien veten të pavarur.
  8. Po kthimi është vetëm te Zoti yt.
  9. A më tregon atë që pengon,
  10. një rob kur ai falet?
  11. ç’mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?
  12. Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.
  13. A më trego nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?
  14. A nuk e di ai se All-llahu e sheh?
  15. Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.
  16. Floku rrenacak, mëkatar.
  17. E ai le t’i thërret ata të vetët.
  18. Ne do t’i thërrasim zebanitë.
  19. Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.

   Ora është Mon 10 Dec 2018 - 2:55